2018. 01. 20.

15 érdekesség a Disney mesékről! #2Sziasztok! Az előző ilyen bejegyzésnek nagy sikere volt, így eldöntöttem hogy elkészítem a második részét. Remélem ez is tetszeni fog nektek, ha még nem láttátok az első bejegyzést IDE kattintva megnézhetitek.

15. Ariel arcát részben Alyssa Milano-ról mintázták.
14. Walt Disney tervezett egy rövidfilmes folytatást első filmjéhez, Hófehérke visszatér címmel. Még a kisfilm forgatókönyve is elkészült, ám sosem hagyta el az előkészületek fázisát és a mai napig sem tudni, hogy a stúdió miért döntött amellett, hogy mégsem készíti el.
13.  A Karácsonyi lidércnyomás egyetlen percét egy hétig tartott elkészíteni.


12. Pumba a valaha volt első Disney-karakter, amelyik pukizik.
11. Walt Disney a Hófehérke és a hét törpéért tiszteletbeli Oscar-díjat kapott, amin egy normálméretű mellett hét kicsi Oscar-szobor áll a talapzaton.

10. Egy iskolai darabban Walt Disney alakította Pán Pétert.
9. Tekergő majdnem a Homérosz, Rongy vagy a Ripacs nevet kapta.
8. Egy biológus beperelte a Disney-t a hiénák rágalmazásáért Az Oroszlánkirályban.
7. Aranyhaj 21 méter hosszú haja több mint 100 ezer egyedi hajszálból áll.6. Az Eszeveszett birodalom eredeti címe A Nap királysága lett volna.
5. Mickey egér, Goofy, Breki és Donald kacsa mind feltűnnek A kis hableányban, amikor a mese elején Triton elhagyja a koncerttermet.
4. A törpék lehetséges nevei között szerepeltek az alábbiak is (szabad fordításban): Ugrálós, Dacos, Kába, Ziháló, Szívós, Kopasz, Fecsegő, Remek, Megvető, Sebes, Lusti, Dagi, Dohos, Pocakos, Tökmag, Böfögős.
3. Az Érzed már a szív szavát című dalt eredetileg Timon és Pumba énekelték volna.


2. Frank Welker (Abu hangja az Aladdinban) szinkronizálta Megatront a Transformersben, Fred Jonest a Scooby Doo-ban és Stripe-ot a Gremlinsben.
1. Füles hangja (Peter Cullen) pedig Optimus Prime hangja a Transformersben.


Forrás ---> ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése