2018. 01. 29.

Jennifer A. Nielsen - The Runaway King – A szökött király

Jennifer A. Nielsen - The Runaway King – A szökött király
Könyvmolyképző Kiadó 
356 oldal
Fordította : Szujer Orsolya
Moly átlag : 95% 
Goodreads átlag : 4,23

 Miután elolvastam a trilógia első részét, A hamis herceget (IDE kattintva elolvashatod az ahhoz tartozó bejegyzésemet is) egyből beszereztem a második részt is és egyből neki láttam az olvasásának. Az előző részt imádtam, szóval nagy reményekkel fogtam bele az olvasásnak.

SPOILERVESZÉLY!

A történet onnan folytatódik, ahol az előző kötet befejeződött, tehát Jaron megszerezte a trónt és ő uralkodik Carthya királyságában. Azonban a birodalom ellen háború van készülőben, így az újdonsült uralkodónak szembe kell néznie ezzel a problémával. 
Ez a kép @peterlocksmithblog tulajdonát képezik! / Copyright © 2017-2018 Minden jog fenntartva
További képekért kövess be Instagramon @peterlocksmithblog

 A herceg szüleinek temetése közben, Jaront megtámadja Roden, aki átállt a kalózok oldalára. Üzenet hozott számára; egy hete van feladni magát Jaron-nak, különben a kalózok Avenia oldalán fognak harcolni Carthya ellen. Emellett a királyi tanács is régenskirályt akar kinevezni, míg a fiú nagykorú nem lesz. Jaron-t ismerve, nem hagyja ezt annyiban. Ki eszel egy őrült tervet miszerint beépül a kalózok közé. Újra felveszi a Sage nevet, be áll egy tolvaj bandába. Akik segítségével beépül a kalózok közé és kiderül hogy a mostani királyuk Devlin, akit felbéreltek hogy ölje meg Jaron herceget pár évvel ezelőtt.

 A történtben új szereplők csatlakoznak az eddigiekhez, Erick a tolvajok vezetője és Fink a segítője. Mott és Tobias ebben a részben háttérbe szorulnak, azonban az Imogen-szál tovább "fejlődött", azonban még most sem érzem túlzásnak, nem ez állt a központban. Egyébként őt is jobban megszerettem ebben a részben.
 A cselekmény szálak izgalmasa és pörögnek az események is, több párbaj volt ebben a részben. A történet világa is jobban kinyílott számunkra, jobban megismerhettük a főhősünket. Véleményem szerint, a fantasztikus első rész után ez is hozta az elvártakat. Már alig várom hogy a harmadik részt is megszerezzem és elkezdjem olvasni.

Értékelés
Borító : 🌟🌟🌟🌟🌟, szerintem szebb mint az első (mondjuk lehet azért mert a zöld a kedvenc színem :D)
Kedvenc karakter : Sage, Imogen
Kedvenc új karakter: Fink
Kedvenc jelenet: Sage és Roden kardpárbaja 
Könyv értékelése🌟🌟🌟🌟🌟

Ti már elolvastátok? Nektek mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése