2018. 01. 05.

Jennifer A. Nielsen - The ​False Prince – A hamis herceg | Ajánló + Kritika

The False Prince - A hamis herceg - Jennifer A. Nielsen
Könyvmolyképző Kiadó 
342 oldal
Fordította : Szujer Orsolya
Moly átlag : 94% 
Goodreads átlag : 4,23

A könyv középkorban játszódik Carthya királyságában, ahol éppen a trónért folyik a harc, ugyanis a királyt és a családját megmérgezték. Azonban a király egyik gyermeke, Jaron négy évvel ezelőtt eltűnt. Ezt az eseményt az egyik nemes, Conner kihasználva egy hamis herceget keres, akit három árva fiúból fog kiválasztani. A főhősünk Sage, akit egy árvaházban talált meg Conner. Két másik fiú Tobias és Roden, akik a versenytársai Sage-nek.

A történetet Sage szemszögéből ismerhetjük meg. A megtalálása után a többi árvával Conner birtokára mennek, ahol elkezdődik a kiképzésük és tanulásuk, hogy herceggé váljanak. Ez azonban egy verseny is, ugyanis csak az egyik fiúból lehet csak koronaherceg.



Sage egy bajkeverő, azonban nagyon okos gyerek. Először nem akar Conner cselszövésében részt venni, rengeteg konfliktus alakul ki közöttük. Egyszer annyira elfajulnak a dolgok, hogy megkorbácsoltatja Sage-t. Azonban végül belemegy a játékába, és kijelenti hogy ő akar a hamis herceg lenni. Ő hasonlít leginkább Jaron hercegre, mint külsőleg és mint természetileg. A másik két fiú komoly vetélytársa: Roden jól használja a fegyvert, Tobias pedig a legokosabb közöttük. 


Örülök hogy a történetben nincsenek a szokásos klisék és az unalmas szerelmes szálak is elmaradtak benne, nem ezen van a hangsúly a könyvben. A könyvet ajánlom mindenkinek aki szereti a YA műfajt, de akik annyira nem rajonganak a YA-ért azoknak is, ugyanis egy nagyon izgalmas könyv váratlan fordulatokkal. Alig várom, hogy a második részét is el kezdjem olvasni.


Értékelés
Borító : 🌟🌟🌟🌟🌟

Kedvenc karakter : Sage
Kedvenc jelenet: Sage első lovagló órája
Könyv értékelése🌟🌟🌟🌟🌟

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése