2018. 01. 14.

15 érdekesség Harry Potterről



Sziasztok! 15 érdekességet hoztam ma nektek a Harry Potterről, amit még lehet nem tudtatok! 

15. Radcliffe nyolcévesen megpróbálta elolvasni az első Harry Potter-kötetet, de még túl kicsi volt, nem bírta befejezni. Végül akkor olvasta el a teljes kötetet, amikor a filmhez castingolták. 

14. A Bölcsek köve megjelenése óta nagyjából félmilliárd példányt adtak el a sorozatból világszerte, így a Harry Potter lett minden idők legsikeresebb regénysorozata.

13. Daniel Radcliffe 160 szemüveget használt el a sorozat forgatása során.

12. A filmekben a gyerekek az igazi leckéjüket csinálták, hogy minél hitelesebbek legyenek a tanulószobás jelenetek.

11. Daniel Radcliffe nagyjából 80 varázspálcát tört el a forgatások alatt, mert szerette azokat dobverőnek használni.

10. A Halál ereklyéinek megjelenését szigorú biztonsági intézkedések kísérték, a kereskedőknek például az árusítás napjának kezdetéig, az éjfélig lezárt dobozokban kellett tartaniuk a könyveket. De a szigorú szabályok ellenére is felkerült a fájlmegosztókra a regény, méghozzá úgy, hogy valaki minden egyes oldalt lefotózott.

9. Nem csoda, hogy Minerva McGalagony olyan lelkesen támogatta a Griffendél kviddics csapatát, mivel ő is játszott benne, amikor a Roxfortba járt. A filmváltozatban a trófeateremben az egyik kviddicskupán olvasható is az M.O. McGalagony név.  

8. A Bölcsek kövének lakomajeleneteiben igazi ételektől roskadoznak az asztalok.

7. Rowling egyszer elmondta, hogy az egész sorozatból a kedvenc legendás lénye a főnix.

6. A Harry Potter és a titkok kamrája forgatása közben a gyerekszínészek tetvesek lettek.

5.Olyan sok rajongó ment el a King's Cross pályaudvarra a regénybeli 9 és 3/4 vágányt (illetve az azt rejtő falat) fotózni, hogy végül kitették a vágány (helyét) jelző táblát.

4. Aznap, amikor az Azkabani fogoly megjelent, a kiadó arra kérte a könyvesboltokat, hogy csak a tanítás vége után kezdjék árusítani, ne lógjanak el a gyerekek az iskolából.

3. Perselus Piton volt az egyetlen halálfaló, aki képes volt elvégezni a patrónusbűbájt. 

2. A kommunikációnak azt a formáját, hogy a patrónussal üzenni is lehet Dumbledore találta fel.  Ezt csak a Főnix Rendjének tagjai használták.

1. A Roxfort jelmondata: Draco dormiens nunquam titillandus, magyar fordítása Alvó sárkányt soha ne ébressz fel. A latin mondat szó szerint: Soha ne csiklandozz meg egy alvó sárkányt.


Források: PORT ; Fidelo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése